Ippei Mizuhara, translatorul starului japonez de baseball Shohei Ohtani de la Los Angeles Dodgers, a fost concediat de echipă, pe fondul acuzaţiilor că ar fi comis un "furt masiv" de la jucător pentru a-şi plăti datoriile la jocurile de noroc, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii lui Ohtani au declarat pentru LA Times că Mizuhara ar fi folosit fondurile jucătorului pentru a plăti o presupusă casă de pariuri ilegală, care se pare că se află sub investigaţie federală.

ESPN a raportat că cel puţin 4,5 milioane de dolari au fost transferate din contul lui Ohtani către o operaţiune de pariuri din California de Sud.

"Ca răspuns la recentele solicitări ale presei, am descoperit că Shohei a fost victima unui furt masiv şi predăm cazul autorităţilor", a declarat într-un comunicat firma de avocatură Berk Brettler LLP.

Mizuhara este un prieten de lungă durată al lui Ohtani şi care a călătorit la Seul cu Dodgers pentru seria de deschidere a sezonului MLB.

Într-un interviu acordat marţi pentru ESPN, el a spus iniţial că Ohtani a fost de acord să îşi acopere datoriile la jocurile de noroc.

Cu toate acestea, o zi mai târziu, el a declarat că Ohtani nu ştia despre datoriile la jocurile de noroc şi că nu a transferat bani către asociatul casei de pariuri.

"Evident, este numai vina mea, tot ceea ce am făcut", a declarat Mizuhara miercuri pentru ESPN. "Sunt gata să suport toate consecinţele", a mai spus el.

Mizuhara a declarat pentru ESPN că a pariat pe meciuri de fotbal internaţional, NBA, NFL şi fotbal universitar, dar niciodată pe baseball.

Miercuri, Dodgers a confirmat pentru Reuters că Mizuhara a fost concediat. "Cei de la Dodgers sunt conştienţi de relatările din presă şi adună informaţii", a declarat un purtător de cuvânt al echipei.

La o conferinţă de presă organizată joi la Seul, managerul echipei Dodgers, Dave Roberts, a refuzat să comenteze cazul, dar a declarat că Ohtani va juca în al doilea meci împotriva echipei San Diego Padres, aşa cum era prevăzut.

"Shohei este pregătit", a spus el. "Gata de joc pentru meciul din această seară".

Mizuhara a venit în California împreună cu Ohtani când acesta s-a alăturat echipei Los Angeles Angels în 2018. Mizuhara a fost angajat de Dodgers atunci când Ohtani, de două ori MVP AL, a semnat un contract record de 10 ani şi 700 de milioane de dolari cu echipa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.