Jucătoarea de baschet reţinută, Brittney Griner, a spus că „nu se aşteaptă la miracole” la audierea ei de apel de marţi cu privire la pedeapsa ei de nouă ani de închisoare pentru deţinerea de ulei de canabis pe un aeroport din Moscova, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie comună de luni, avocaţii lui Griner, Maria Blagovolina şi Alexander Boykov, au spus că clienta lor este pregătită pentru orice rezultat al audierii ei de apel, menţionând că Griner a trecut printr-un stres major în ultimele opt luni.

O instanţă rusă a stabilit data pentru audierea de apel a lui Griner la începutul acestei luni, deoarece ea şi consilierul ei juridic încearcă să reducă numărul de ani din sentinţa ei iniţială în august, după ce au pledat vinovaţi de acuzaţiile împotriva ei.

„O vedem des. Brittney este foarte puternică mental şi are un caracter de campion. Cu toate acestea, ea are, desigur, suişuri şi coborâşuri, deoarece este supusă unui stres din ce în ce mai mare şi a fost separată de cei dragi de peste opt luni”, au spus Blagovolina şi Boykov în declaraţia lor comună.

„Este pregătită pentru apel şi este foarte nerăbdătoare. Brittney nu se aşteaptă să se întâmple miracole, dar speră că instanţa de apel va asculta argumentele apărării şi va reduce numărul de ani.”



Blagovolina şi Boykov au mai spus că sportiva se va prezenta la şedinţa de apel prin videoconferinţă.

Jucătoarea de baschet a fost condamnată la nouă ani de închisoare de către un tribunal rus pentru trafic de canabis. Cazul său a căpătat o dimensiune geopolitică în contextul crizei dintre Moscova şi Washington legată de ofensiva rusă din Ucraina.

Guvernul Statelor Unite susţine că Griner a fost reţinută pe nedrept şi a propus să îl ofere la schimb pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în Statele Unite, în schimb urmând să intre şi Paul Whelan, care ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani de închisoare în Rusia pentru "spionaj".

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.