Vicecampioana la baschet masculin CSO Voluntari a anunţat, miercuri, noul antrenor, care îl înlocuieşte pe tehnicianul Saşa Ocokoljic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CSO Voluntari trece printr-o perioadă deloc favorabilă pe toate planurile, cu înfrângeri nescontate în toate competiţiile şi cu ratarea grupelor principale în FIBA Europe Cup.

Antrenorul care i-a condus la câştigarea Cupei României şi jucarea finalei în sezonul trecut, Saşa Ocokoljic, a plecat ”amiabil” de la echipă, iar noul tehnician a fost anunţat miercuri.

”A venit momentul să anunţăm antrenorul principal care va sta la conducerea echipei noastre, cel puţin până în iulie 2024! Este vorba despre Ainars Bagatskis, fost jucător la nivel înalt şi un antrenor cu multă experienţă, de naţionalitate letonă. După o carieră impresionantă de 21 de ani pe teren, Ainars şi-a început parcursul ca antrenor în sezonul 2005/2006, conducând de-a lungul timpului echipe precum Zalgiris Kaunas, Enisey, Darüşşafaka (antrenor secund), Brose Bamberg, Nizgny Novogorod, Budivelnyk sau Maccabi Tel Aviv. A fost şi antrenor principal la naţionala Letoniei, între 2010 şi 2017! ”, a anunţat CSO Voluntari.

Din 2019, Ainars a pregătit formaţia Kyiv Basket şi, în paralel, echipa naţională a Ucrainei, cu care a participat la EuroBasket 2022.

Tot în calitate de antrenor, acesta a câştigat Liga Baltică în 2006 şi medaliile de argint în Lituania cu Zalgiris, două titluri, două Supercupe şi o Cupă în Ucraina, dar şi Cupa Israelului în 2017. La nivel european intercluburi, are cinci sezoane în Euroligă şi multiple participări în Eurocup, FIBA Europe Cup şi VTB League.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.