U-Banca Transilvania Cluj va miza şi în sezonul viitor pe serviciile lui David Lăpuşte. Tânărul baschetbalist şi-a prelungit contractul cu formaţia campioană a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 18 ani, Lăpuşte s-a remarcat în special prin prestaţiile curajoase reuşite în finala Ligii Naţionale, a anunţat clubul.

Drept dovadă, David a bifat 29 de meciuri în campionat pentru U-Banca Transilvania, totalizând statistici de 2.4 puncte, 1.0 recuperări şi 0.8 pase decisive, cu un indice al eficienţei de 2.0. 

Lăpuşte a petrecut, în medie, 7 minute pe parchet, iar cel mai bun meci l-a izbutit în compania celor de la CSM Petrolul Ploieşti, când a încheiat disputa cu 10 puncte, 3 recuperări şi o intercepţie. Totodată, conducătorul de joc a strâns 3 partide în 7Days EuroCup. 

David are la activ trei titluri cu U-Banca Transilvania, două SuperCupe şi o Cupă a României. De asemenea, a cucerit în trecut titlul naţional la U18 şi a fost component al naţionalei României de juniori, la diferite categorii de vârstă. În paralel, tânărul baschetbalist a promovat examenul de Bacalaureat în această vară cu media 9.33. 

"Sunt foarte fericit pentru faptul că mi-am prelungit contractul cu campioana României. Nu a fost o decizie grea, ţinând cont de realizările pe care le-am avut în ultimii trei ani. “U” reprezintă pentru mine acasă, locul unde mi-am petrecut o mare parte a junioratului. Este echipa care m-a primit în familia ei şi m-a ajutat, alături de fani, să mă integrez la seniori. Motivaţia nu va fi o problemă pentru mine, deoarece aştept cu nerăbdare să încep noul sezon şi să simt din nou adrenalina meciurilor. Planurile mele pentru viitor rămân neschimbate, îmi doresc să obţin cât mai multă experienţă, să bifez minute de joc, iar în următorii ani să ajung la cea mai bună variantă a mea din punct de vedere baschetbalistic. Nu în ultimul rând, ţin să mulţumesc antrenorului şi staff-ului tehnic, deoarece continuă să aibă încredere în mine şi să contribuie la dezvoltarea mea ca jucător şi ca persoană. Haide “U”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.