Joshua Lamont Bostic este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. În vârstă de 35 ani, înalt de 1.96 metri, originar din Statele Unite ale Americii, acesta este jucător de poziţia 3 şi poate să evolueze în anumite condiţii la poziţia 4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit grupării masculine de baschet, Bostic este cunoscut publicului orădean după confruntarea CSM-ului cu Anwil Wloclawek, din 21 Decembrie 2022, contând pentru etapa a 2-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup. Atunci, Josh a avut 17 puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive în 31 minute de joc, contribuind consistent la victoria lui Anwil la Oradea Arena, scor 91-73.

Absolvent al universităţii Findlay în 2009, Bostic a acumulat experienţă la nivel profesionist în SUA, Japonia şi în Europa. De-a lungul celor mai bine de 13 ani şi jumătate de carieră, Josh a avut angajamente cu Kyoto Hannaryz (Japonia), New Mexico Thunderbirds şi Grand Rapids Drive (G-League), Liège, Mons-Hainaut şi Charleroi (Belgia), Élan Chalon (Franţa), Spartak Saint Petersburg (Rusia), VEF Rīga (Letonia), Juvecaserta, Dinamo Sassari, Reggio Emilia şi Brindisi (Italia), Zadar (Croaţia), respectiv Arka Gdynia (Polonia).

În sezonul 2022/23, Bostic a bifat 9 apariţii în FIBA Europe Cup având medii statistice de 14.3 puncte, 4.4 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.0 intercepţii în aproape 28 minute pe meci pentru 15.3 la eficienţă. În liga poloneză a bifat 17 apariţii, fiind titularizat de 16 ori şi a avut medii statistice de 8.2 puncte, 3.6 recuperări, 2.5 pase decisive, 1.5 intercepţii pentru 8.2 la eficienţă.

CSM Oradea şi Josh Bostic au parafat un acord cu valabilitate până la încheierea sezonului competiţional 2022/23. Sportivul urmează să sosească la Oradea pe parcursul zilelor următoare împreună cu soţia sa şi cei doi copii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.