Clubul BCU Sibiu şi-a asigurat serviciile lui Yordan Minchev pentru sezonul 2023/2024. Internaţionalul bulgar vine din ţara natală, de la Rilski Sportist, acolo unde a evoluat în stagiunea precedentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Minchev are 24 de ani, fiind născut pe 17 octombrie 1998, la Silven, Bulgaria. Înalt de 2.03 metri, el este un jucător care evoluează pe poziţia 3, dar le fel de bine poate acoperi şi poziţia 4.

Yordan Minchev şi-a început cariera profesionistă la o vârstă fragedă, 16 ani, când debuta la Levski Sofia. A petrecut două sezoane în capitala Bulgariei, după care în 2016 a semnat un contract pe termen cu Fenerbahce Istanbul. La formaţia turcă a prins două jocuri în  Euroligă, iar apoi a fost împrumutat în mai multe rânduri, la Vrsac, MZT Skopje, PBC Academic Sofia şi Istanbul BSB. În 2019 a revenit la Levski, unde a mai petrecut două sezoane. Sezonul 2021/2022 a fost început de Minchev la OSE Lions în Ungaria, după care a mai jucat la Levski Sofia. Stagiunea 2022/2023 a început-o în Ungaria la Atomeromu SE, după care în decembrie a revenit în ţara natală la Rilski Sportist.

„Sunt foarte fericit că m-am alăturat unei echipe precum este Sibiul, care a avut un sezon precedent uimitor, cu un mare sprijin din partea fanilor. Sper că vom creşte nivelul în sezonul viitor şi obţine rezultate şi mai bune. Sunt foarte încântat, aştept cu nerăbdare să-mi cunosc colegii şi le doresc tuturor sănătate. Voi conta pe voi toţi!” au fost primele cuvinte ale lui Yordan Minchev în calitate de jucător al lui BC CSU Sibiu.

La nivelul cifrelor statistice, Minchev a jucat 28 de partide în sezonul trecut din campionatul Bulgariei şi a strâns medii de 10.6 puncte, 6.6 recuperări, 2.1 pase decisive şi 1.3 intercepţii. Yordan a încheiat sezonul cu procentaje de 57.1% de la 2 puncte, 38.9% de la 3 puncte şi 71.4% de la linia de libere.

Yordan Minchev este component al echipei naţionale a Bulgariei. În februarie 2023 el a jucat contra României şi a reuşit 11 puncte, 9 recuperări şi 2 intercepţii în victoria la limită obţinută de bulgari la Piteşti în faţa tricolorilor..

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.