Baschetbalistul brazilian Léonardo Meindl a vorbit pentru News.ro despre experienţa trăită la primul sezon în România, în care a câştigat titlul cu U Banca Trransilvania Cluj şi a jucat în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului. Pentru el urmează joncţiunea cu naţionala Braziliei şi participarea la Cupa Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baschetbalistul Léonardo Meindl a fost anunţat în lotul U BT Cluj-Napoca în 7 august 2022, iar atunci fanii nu ştiau probabil totul despre el. Nu e greu de aflat parcursul său în baschet şi nici faptul că este component al naţionalei Braziliei, cu care va participa la Cupa Mondială, între 25 august – 10 septembrie.

FOTO: U BT Cluj
FOTO: U BT Cluj

A venit din Liga ACB, de la formaţia Fuenlabrada Madrid, după ce în ţara natală, Meindl a jucat la Franca, Bauru, Paulistano, precum şi pentru echipa oraşului natal, São Paulo. Are 30 de ani, iar în sezonul încheiat în urmă cu două zile a impresionat nu doar fanii campioanei U BT Cluj, ci şi adversarii din EuroCup prin jocul său versatil, cu cifre în statistici care nu mint. Cartea sa de vizită este completată de realizările cu naţionala Braziliei – medalii de bronz şi de argint în Campionatul Americii de Sud, alături de medalia de aur la Jocurile Pan Americane (2015).

A plecat de la Cluj-Napoca a doua zi după obţinerea titlului naţional în faţa a 10.000 de fani, alături de care a sărbătorit în tradiţia echipei, inclusiv cu baia în Someş. Leo Meindl a vobit pentru News.ro înaintea plecării spre casă despre experienţa sa în România, ţară despre care nu ştia nimic înaintea semnării contractului cu campioana.

FOTO: U BT Cluj
FOTO: U BT Cluj

”A fost un sentiment foarte frumos pentru mine să joc în România. Nu ştiam nimic despre această ţară înainte să vin, trebuie să recunosc, dar apoi m-am îndrăgostit de România şi de oameni. Echipa şi toţi cei întâlniţi m-au tratat foarte prietenos, m-au îmbrăţişat de la început şi m-au tratat ca pe un membru al familiei. De aceea, Cluj-Napoca şi România vor avea întotdeauna un loc special în inima mea şi voi ţine minte momentele petrecute aici pentru totdeauna”, a declarat Meindl, pentru News.ro.

Seamănă cu o despărţire ce spune extrema braziliană, însă Meindl nu refuză din start o posibilă revenire. Nici nu o confirmă, ce-i drept!

”Este prea devreme să spun ce va urma. Am avut contract pe un singur sezon aici şi nu ştiu ce se va întâmpla anul viitor. Dar, repet, am fost foarte fericit să joc aici. Vom vedea ce urmează. Trebuie să merg la echipa naţională, cu care vom juca la Cupa Mondială, aşa că vom vedea ce ne aduce viitorul”, spune baschetbalistul.

Despre jocul lui, lăudat de cele mai multe ori, dar care a suferit şi unele sincope pe alocuri, Leo Meindl a declarat: ”Am încercat să îmi ajut echipa să câştige orice meci. Aşa am gândit şi jucat! Nu ştiu dacă sunt genul de jucător care doar să dea puncte sau doar să facă recuperări, dar sigur am încercat să fac totul ca să-mi ajut echipa să câştige”.

Înaintea plecării a transmis un mesaj fanilor U BT Cluj şi iubitorilor de baschet.

”Mi-au plăcut oamenii, echipa, mâncarea, atmosfera, m-am simţit ca într-o familie, acesta e sentimentul. La început, lumea îmi mai spune că e mai greu cu clima, dar mi-a plăcut să avem şi zăpadă, deci chiar de toate. A fost incredibil şi am fost foarte fericit. Este adevărat că a fost un pic complicat pentru mine să fiu aşa de departe de casă, dar nu a fost o problemă până la urmă, am luat avionul şi în 25 de ore am fost acasă. Le spun mulţumesc fanilor că m-au susţinut şi nu doar pe mine, întreaga echipă. Tot timpul m-am gândit că acest titlu trebuie câştigat pentru ei, cei de acasă şi cei care au venit la meciurile din Europa. Titlul acesta este pentru ei şi vom vedea ce urmează în această vară. Le mulţumesc!”, a încheiat Léonardo Meindl.

FOTO: U BT Cluj
FOTO: U BT Cluj

A punctat în statisticile competiţiilor interne şi ale EuroCup, iar fanii l-au iubit pentru jocul său elegant şi eficient în acelaşi timp. Până va lua o decizie privind viitorul său la un club, Meindl va juca cu Brazilia la Cupa Mondială, în grupa G, cu Iran, Spania şi Coasta de Fildeş.

Iar apoi, cine ştie? Poate va reveni la campioana U Banca Transilvania Cluj. ”Vom avea o discuţie cu el, cu siguranţă, dar este prea devreme acum!”, a declarat şi antrenorul Mihai Silvăşan, pentru News.ro.

În 2023, U BT Cluj a jucat a opta finală şi a adăugat titlul din acest an trofeelor obţinute în 2017, 2021, 2022. Baschetul clujean, prin CS Universitatea Cluj, mai are la activ şapte finale şi trei titluri, obţinute în 1992, 1993 şi 1996, iar un alt titlu este din 2011, când echipa se numea U Mobitelco.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.