Jucătorii francezi nu vor mai putea fi selecţionaţi în naţională dacă semnează un contract cu un club rus sau belarus, atâta timp cât conflictul ucrainean este în derulare, a anunţat, luni, Federaţia Franceză de baschet (FFBB) într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţiile sportive internaţionale, inclusiv FIBA, au decis să excludă echipele naţionale, cluburile şi sportivii ruşi din competiţiile internaţionale, a reamintit FFBB care nu va mai selecta jucători şi personal care au semnat sau ar semna un contract cu un club rus sau belarus, atâta timp cât sunt în vigoare măsurile de excludere din toate competiţiile internaţionale.

Această decizie vine la câteva zile după anunţul transferurilor internaţionalilor francezi Livio Jean-Charles (4 selecţii) la ŢSKA Moscova şi Louis Labeyrie (33 de selecţii) la Kazan, în timp ce Thomas Heurtel, vicecampion olimpic la Tokyo, va părăsi Real Madrid şi ar fi în drum spre Zenit Sankt Petersburg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.