Campioana la baschet U Banca Transilvania Cluj a ajuns, marţi, în Lituania, pentru meciul cu formaţia Lietkabelis Panevezys, din grupa A din 7 Days EuroCup, însă fără jucătorul cubanez Karel Guzman, care nu a primit viză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom întâlni o echipă bună, care are mulţi jucători formaţi în şcoala lituaniană de baschet. Aceştia sunt sportivi educaţi, disciplinaţi, care pot să marcheze cu lejeritate din spatele liniei de trei puncte. Sunt o formaţie cu o rotaţie adâncă, în sensul că folosesc 10 sau chiar 11 baschetbalişti la fiecare meci. Ei joacă agresiv, mai ales la meciurile de pe teren propriu. Nu sunt o echipă de nebătut, cu siguranţă mergem acolo să ne dăm şanse să câştigăm meciul. Cred că suntem suficient de motivaţi să facem tot ce ţine de noi să câştigăm. Din păcate, ne-am deplasat în Lituania fără Karel Guzman. Nu s-a reuşit obţinerea vizei pentru el, aşa că a rămas la Cluj-Napoca”, a declarat, marţi, antrenorul formaţiei clujene, Mihai Silvăşan.

Cubanezul Guzman este un jucător de bază al campioanei, iar în primele meciuri a reuşit o medie de 11 puncte/meci, cu un maxim al performanţei în partida cu Cedevita (16 puncte).

În primele meciuri din grupa A, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 85-88 cu JL Bourg en Bresse, 94-76 cu Cedevita Olimpija Ljubljana şi 80-85 cu Umana Reyer Veneţia.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.