Trofeul acordat celui mai bun marcator al sezonului, care va fi decernat la gala Balonul de Aur, va purta numele legendarului atacant german Gerd Muller, care a murit anul trecut la 75 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel supranumit "Bombardierul" a marcat 365 de goluri în 427 de meciuri pentru Bayern Munchen în Bundesliga.

"Este o onoare uriaşă pe care Gerd Müller o merită. Există mulţi atacanţi fascinanti în istoria fotbalului, dar stilul lui Gerd Müller a fost unic. Arie Haan, care a pierdut în faţa lui Gerd şi a Germaniei în finala Cupei Mondiale din 1974 cu Olanda (1-2, la Munchen), a spus odată: „Fiecare atacant are ceva la care trebuie să acorzi o atenţie deosebită: piciorul drept, alergarea, driblingul, felul în care alunecă. Cu Gerd, era un singur lucru la care trebuia să fii atent: flerul lui." Noi, cei de la FC Bayern, suntem recunoscători că Gerd primeşte această onoare şi că acest trofeu îi poartă acum numele", a declarat Oliver Kahn, preşedintele Consiliului Executiv al Bayern Munchen,.

Trofeul acordat celui mai bun portar poartă numele lui Lev Iaşin, iar cel pentru cel mai bun tânăr jucător se numeşte Raymond Koppa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.