Autorităţile saudite au anunţat, vineri, că au confiscat 12.000 de dispozitive de preluare a transmisiunilor beIN Sports, în contextul în care grupul beIN, din Qatar, a acuzat posturile saudite că preiau ilegal transmisiunile sale de la Cupa Mondială, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În ultimele luni au fost confiscate 12.000 de dispozitive, însă după părerea mea numărul real este mai mare”, a declarat pentru AFP Saoud al-Qahtani, consilier al prinţului moştenitor Mohammad bin Salman. “Arabia Saudită respectă chestiunea protejării drepturilor intelectuale şi convenţiile internaţionale cu privire la acest subiect”, a adăugat el.

Grupul beIN deţine drepturile de difuzare a mai multor evenimente sportive, între care şi Cupa Mondială din Rusia. Declaraţiile responsabilului saudit vin în contextul în care grupul din Qatar se declară victima unei importante operaţiuni de “piratare” a transmisiunilor sale de către Arabia Saudită. Potrivit beIN, o reţea “pirat”, cunoscută sub numele “beoutQ”, foloseşte din octombrie 2017 un semnal al Arabsat pentru a-i prelua ilegal transmisiunile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.