Autorităţile elene au cerut luni UEFA să interzică fanilor echipei Olympique Marseille să fie prezenţi, joi, la meciul cu PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Conference League, din cauza violenţelor care au avut loc în tur, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Direcţia Generală a Poliţiei din Salonic a înaintat o cerere scrisă autorităţilor competente pentru interzicerea deplasării organizate şi individuale a suporterilor din Marsilia, în vederea meciului cu PAOK de pe stadionul Toumba”, indică un comunicat de presă al ministerului Protecţiei Civile.

În prima manşă disputată joia trecută la Marsilia, câştigată cu 2-1 de echipa franceză, au avut loc incidente grave între suporteri, atât în ​​jurul stadionului, cât şi în oraş.

Această interdicţie, dacă va fi decisă de UEFA, s-ar putea să fie doar de principiu, deoarece un oficial al uneia dintre principalele grupuri de suporteri ai Marsiliei a declarat pentru AFP, după prima manşă, că plecarea planificată în Grecia a fost anulată.

Autorităţile elene au indicat că punerea în aplicare a măsurii de interdicţie de călătorie pentru fanii de la Marsilia a fost aplicată în trecut şi la alte meciuri internaţionale ale echipei franceze.

Potrivit comunicatului de presă, ministrul Protecţiei Civile, Takis Theodorikakos, a discutat, luni, chestiunea cu secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, şi cu secretarul general adjunct Giorgio Marchetti.

"În această intervenţie, ministrul a solicitat să fie acceptată cererea poliţiei elene pentru păstrarea ordinii publice şi protecţia vieţii socio-economice din Salonic", se arată în comunicat.

Meciul PAOK Salonic - Olympique Marseille este programat, joi, de la ora 22.00.

La meciul tur, după incidentele semnalate, antrenorul Răzvan Lucescu a spus că ar fi bine dacă fanii francezi nu s-ar duce în Grecia.

"La meciul retur, sper că Olympique Marseille va fi primită cum am fost noi primiţi aici. Sunt dezamăgit de ce am văzut azi. Este o imagine foarte urâtă pentru Marsilia. Există multă violenţă în lume în prezent, nu mai era nevoie şi în fotbal. Mai bine ca fanii voştri să nu vină la noi", a declarat Lucescu, la conferinţa de presă de după meciul de joia trecută.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.