Autocarul cu care se întoarceau în ţară lotul feminin şi cel masculin de juniori, handbal pe plajă, ale României a fost implicat într-un accident în Muntenegru. Preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, a spus că toţi cei aflaţi în maşină sunt bine, în afara oricărui pericol fiind preluaţi de un autocar din Muntenegru pentru a ajunge la Hotelul Berane, unde vor înnopta. Ambasada României la Podgorica a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor implicate în accident, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE, despre accidentul din Muntenegru în care a fost implicat un autocar cu sportivi români: Ambasada României menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară

”Nu cunosc foarte multe amănunte despre ce s-a întâmplat exact. Am înţeles că e vorba de contuzii uşoare în cazul membrilor delegaţiei noastre, mai mare ar fi fost şocul. Nu e nimeni grav. Nu ştiu dacă un tir sau ce alt vehicul a intrat în autocarul nostru sau ce s-a întâmplat. Cert este că le-am rezolvat cazare la hotel în zonă, undeva spre graniţa cu Serbia dacă am înţeles bine, iar mâine va merge alt autocar după cele două echipe”, a declarat preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu, pentru News.ro.

Foto: Facebook / Cerasela Cojocariu
Foto: Facebook / Cerasela Cojocariu

Ulterior, Dedu a precizat pe Facebook că în momentul de faţă sportivii sunt preluaţi de un autocar din Muntenegru pentru a ajunge la Hotelul Berane, unde vor înnopta.

Foto: Facebook / Cerasela Cojocariu
Foto: Facebook / Cerasela Cojocariu

"Autocarul Federaţiei Române de Handbal a suferit un accident în Muntenegru, la 5 km de granita cu Serbia. Toţi cei ce se aflau în maşină sunt bine, în afara oricărui pericol. În momentul de faţă sunt preluaţi de un autocar din Muntenegru pentru a ajunge la Hotelul Berane, unde vor înnopta şi manca. Un autocar din România deja a plecat spre ei pentru a-i aduce mâine acasă. Am fost plăcut impresionat de ajutorul oferit de domnul Mircea Duşa şi de domnul ambasador Ferdinand Nagy. De altfel, domnul ambasador este deja pe drum spre cei implicaţi în accident. Mulţumim! O să informam opinia publica în momentul în care ai noştri vor ajunge acasă", a scris Dedu pe Facebook după câteva ore.

Cele două echipe de juniori ale României au participat, între 28 iunie – 2 iulie, la Campionatul Europen de handbal pe plajă, la Ulcinj (Muntenegru), iar luni se întoarceau în ţară.

Echipa de beach-handball: (Foto: Mihai Rohozneanu - Facebook)
Echipa de beach-handball: (Foto: Mihai Rohozneanu - Facebook)
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.