Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat marţi că interzice ”declaraţiile şi comentariile politice” făcute fără acordul său.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interdicţia se adresează mai ales piloţilor, iar decizia a fost luată în numele principiului neutralităţii, într-o revizuire a Codului său sportiv internaţional (CSI).

Potrivit articolului 12.2 din CSI, referitor la ”încălcarea reglementărilor”, FIA va considera ca infracţiune ”formularea generală şi afişarea de declaraţii sau comentarii politice, religioase şi personale, în special cu încălcarea principiului general al neutralităţii pe care îl respectă FIA”.

Această măsură reglementeaza în special Campionatul Mondial de Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) şi Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.