Doar "un mic procent" dintre jucătorii nevaccinaţi împotriva Covid-19 vor putea beneficia de excepţii medicale pentru a participa la Australian Open (17-30 ianuarie), a anunţat Craig Tiley, directorul turneului. El a spus că niciun jucător nu a prezentat, deocamdată, o scutire organizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie l-ar putea viza pe Novak Djokovici, numărul 1 mondial, care nu îşi ascunde reticenţa faţă de vaccinare şi refuză să spună dacă a primit injecţiile. "Dacă Novak vine la Australian Open, este fie pentru că este vaccinat, fie pentru că are un document prin care poate fi scutit de acest lucru”, a spus Tiley..

Sâmbătă, şeful Australian Open a reiterat că toţi jucătorii trebuie să fie vaccinaţi pentru turneu. Luna trecută, statul Victoria, unde se află oraşul Melbourne, care va găzdui competiţia, a exclus deja acordarea unei scutiri speciale jucătorilor nevaccinaţi pentru a putea participa la turneu.

"Exceptările medicale sunt doar scutiri medicale, nu sunt mijloace de eludare a acestor reguli pentru jucătorii de tenis privilegiaţi”, a afirmat James Merlino, vicepremierul statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.