Australian Christian Lobby (ACL) a anunţat că a strâns peste două milioane de dolari din donaţii pentru lupta în instanţă a rugbistului Israel Folau, sportiv căruia federaţia australiană i-a reziliat contractul după afirmaţii homofobe ale acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Recent, pagina de donaţii pentru susţinerea în instanţă a lui Israel Folau, de pe platform GoFundMe, a fost închisă, şi sute de mii de dolari au fost înapoiaţi. În numele Australian Christian Lobby, am vorbit cu Israel Folau pentru a-l anunţa că ACL va dona 100.000 de dolari pentru apărarea sa, pentru că aşa este corect şi se stabileşte un precedent legal important. De asemenea, i-am oferit oportunitatea ca noi să găzduim un apel online pentru strâgere de fonduri, aici, pe site-ul nostru, iar el a acceptat oferta. Toate donaţiile făcute aici vor fi depuse într-un cont pentru a se acoperi costurile procesului lui Israel Folau. Donaţi cu generozitate ca să-l ajutaţi pe Israel Folau să susţină libertatea voastră religioasă”, a notat directorul ACL, Martyn Iles, pe pagina oficială a organizaţiei.

În două zile, pe pagina ACL s-au făcut peste 20.000 de donaţii în valoare totală de peste două milioane de dolari. ACL a decis să oprească, cel puţin pentru moment, campania de donaţii, aceasta urmând să fie redeschisă dacă vor fi necesari mai mulţi bani.

La sfârşitul săptămânii trecute, GoFundMe a închis pagina de donaţii pentru Israel Folau, pentru încălcarea termenilor platformei. Folau strânsese până duminică seară peste 750.000 de dolari pentru lupta sa în instanţă împotriva Federaţiei Australiene de Rugby. Ţinta strângerii de fonduri era 3 milioane de dolari.

Conform termenilor platformei, pot fi închise paginile care încurajează strângerea de fonduri pentru apărarea în instanţă în cazul unor presupuse infracţiuni legate de ură, violenţă, hărţuire, discriminare, terorism sau intoleranţă cu privire la rasă, etnie, origine, religie sau orientare sexuală.

În luna aprilie, federaţia australiană, Rugby Australia, i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta pe reţelele de socializare. "Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

La începutul acestei luni, Israel Folau a început o procedură judiciară împotriva Federaţiei Australiene de Rugby. El a deschis o pagină pe platform GoFundMe, în care a cerut ca oamenii să facă donaţii “pentru numele lui Dumnezeu”, după ce i-a fost reziliat contractul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.