Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat că Australia şi Serbia vor înlocui Rusia şi Belarus, excluse din cauza războiului din Ucraina, în ediţiile din 2022 ale Billie Jean King Cup şi Cupei Davis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinătoarea fostei Fed Cup, Rusia, va fi înlocuită cu Australia, semifinalistă în 2021 şi cu cea mai înaltă clasare a echipelor necalificate în faza finală. Slovacia, pe care australiencele urmau să o întâlnească într-un tur de calificare, este promovată direct în faza finală, la fel ca şi Belgia, care urma să întâlnească Belarus pe 15 şi 16 aprilie în turul preliminar.

Aceste trei naţiuni se alătură finalistei deja calificate, Elveţia. Alte şapte naţiuni, între care şi România, îşi vor juca play-off-urile în aprilie. Ţara gazdă a competiţiei nu a fost încă anunţată.

În Cupa Davis, Rusia, deţinătoarea trofeului, ar fi trebuit înlocuită, după acelaşi principiu de clasare, de Serbia. Dar aceasta având deja wild card pentru faza finală, organizatorii vor anunţa în curând atribuirea unei noi invitaţii, pentru una dintre cele 12 echipe care au pierdut play-off-ul (disputat pe 4 şi 5 martie trecute). Wild cardul va fi primit aşadar, de una dintre următoarele naţiuni: Austria, Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, România, Finlanda, Ungaria, Japonia, Norvegia, Cehia sau Slovacia.

Pe lângă Serbia, celelalte calificate pentru faza finală sunt Croaţia, vicecampioana 2021, Marea Britanie (wild-card) şi cele 12 câştigătoare ale turului de calificare - Germania, Argentina, Australia, Belgia, Coreea de Sud, Spania, Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Kazahstan, Ţările de Jos, Suedia. Faza grupelor finale  va fi organizată în perioada 14-18 septembrie în patru oraşe.

Belarus exclusă şi ea, astfel că Mexic îi va lua locul în Cupa Davis, în grupa 1 mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.