Opt suporteri au fost daţi afară de la finala Cupei Australiei de duminică de la Sydney, a anunţat federaţia australiană, după o întâlnire marcată de saluturi naziste şi scandări naţionaliste croate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul s-a disputat între Macarthur FC, un club australian din Premier League, cu Sydney United 58, un club semi-profesional fondat de australieni de origine croată în 1957 sub numele de Sydney Croaţia.

În timpul meciului, câştigat cu 2-0 de Macarthur FC, suporterii au făcut salutul nazist, în timp ce alţii au cântat un cântec naţionalist croat de extremă-dreapta, folosit de ustaşi în anii 1930.

Înainte să înceapă jocul, spectatorii au huiduit ceremonia "Bine aţi venit în ţară” care sărbătoreşte legătura aborigenilor australieni cu această ţară.

Federaţia de Fotbal din Australia "condamnă cu fermitate acţiunile unui mic grup de indivizi” dintre cei 16.141 de suporteri prezenti  la Stadionul CommBank din Sydney.

Opt persoane au fost expulzate de pe stadion.

Federaţia a anunţat că lucrează cu poliţia cu privire la imaginile şi videoclipurile disponibile şi spune că este pregătită pentru acţiuni „puternice şi rapide” împotriva celor vinovaţi.

De asemenea, ea a considerat „inacceptabile” huiduielile din timpul ceremoniei dedicate aborigenilor australieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.