Sponsorul unui eveniment de călărie din Australia a promis că va oferi fiecărui spectator un "mankini" anul viitor, după ce Shane Rose, triplu medaliat olimpic la echitaţie, a fost suspendat provizoriu pentru că a purtat acest articol vestimentar la începutul acestei luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rose a fost autorizat luni să îşi reia lupta pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce Equestrian Australia (EA) a declarat că sportivul în vârstă de 50 de ani nu a încălcat codul de conduită al organizaţiei, purtând costumul inspirat de filmul de comedie "Borat".

"Shane a reflectat asupra incidentului, şi-a cerut scuze şi înţelege standardele înalte la care se aşteaptă toţi cei implicaţi în programul nostru de înaltă performanţă", a declarat directorul executiv al EA, Darren Gocher.

"Odată rezolvată problema, Shane şi colegii săi de echipă aşteaptă cu nerăbdare să continue să îşi concentreze atenţia asupra calificării la Paris."

Rose, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Beijing şi Tokyo şi câştigător al unui bronz la Rio, purtase ţinuta la un eveniment neoficial de sărituri peste obstacole, în Southern Highlands, la sud de Sydney, pe 11 februarie.

Gocher a declarat că EA a fost obligată să analizeze incidentul deoarece a existat o plângere "din partea comunităţii" şi a precizat că grupul de revizuire a recomandat standarde minime de îmbrăcăminte pentru evenimentele viitoare şi o regândire a "modelelor de educaţie" pentru sportivi.

Rose, care a declarat că nu a avut intenţia de a jigni pe nimeni, a primit un sprijin uriaş din partea comunităţii ecvestre pe pagina sa de Facebook, mulţi felicitându-l pentru simţul umorului.

Sponsorul Bowral Kubota, un dealer de echipamente agricole, a postat luni o fotografie cu Rose în costumul incriminat şi a anunţat că va face o donaţie neobişnuită pentru evenimentul din 2025. "Anul viitor, la Wallaby Hill Extravaganza, pentru a îmbrăţişa simţul umorului lui Shane, vom dona un MANKINI tuturor spectatorilor", a declarat compania pe pagina sa de Facebook.

"Şi pentru a susţine Men's Health, vom dona 100 de dolari australieni (65,35 dolari) pentru fiecare spectator care are simţul umorului şi încearcă să-l imite pe Shane", se arată în postarea menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.