Un singur sprinter în finala de 100 de metri, un atlet care a continuat să alerge dincolo de linia de sosire pentru a scăpa de un ofiţer antidoping: campionatele de atletism din statul Delhi s-au transformat într-o farsă, au anunţat, miercuri, autorităţile indiene din atletism, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţi ai Agenţiei Naţionale Antidoping din India (NADA) s-au prezentat marţi la aceste campionate, desfăşurate pe stadionul Jawaharlal Nehru din New Delhi, la o zi după ce pe reţelele de socializare a fost postat un videoclip în care se vedea un vestiar plin de seringi şi cutii de eritropoietină (EPO), un hormon care creşte concentraţia de globule roşii şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Ca urmare, numărul participanţilor la cea de-a treia şi ultima zi a competiţiei de marţi a fost înjumătăţit. Iar Lalit Kumar s-a trezit singur în finala probei de 100 de metri, ceilalţi şapte concurenţi retrăgându-se, invocând probleme musculare sau crampe.

"Abia aşteptam să alerg împotriva celor mai buni, dar nu a venit nimeni", a declarat sprinterul pentru Indian Express. "Tuturor le era teamă să nu fie testaţi. Ca atlet, mă simt foarte rănit şi dezamăgit".

 #Delhi #athletics #News18tamilnadu | https://t.co/uk2cvptM3n pic.twitter.com/L3Bol4UctF

De asemenea, în finala U16 la aruncarea ciocanului a fost un singur participant.

În proba de 3.000 de metri obstacole pentru juniori, o tânără a alergat şi mai tare după ce a trecut linia de sosire pentru a scăpa de un agent antidoping care era pe urmele ei pentru a o testa.

De asemenea, mai mulţi atleţi au ales să nu participe la ceremonia de decernare a medaliilor, de teamă că vor trebui să se supună unor teste antidoping, potrivit ziarului.

Secretarul Federaţiei Regionale de Atletism din Delhi, Sandeep Mehta, a avertizat că ofiţerii antidoping au autoritatea de a-i testa pe cei care au dispărut. "Vom interzice sportivii pozitivi şi vom recomanda, de asemenea, Federaţiei Naţionale de Atletism să facă acelaşi lucru", a adăugat el.

Sportul indian a fost zguduit de o serie de scandaluri de dopaj la Jocurile Olimpice, Jocurile Asiatice şi Jocurile Commonwealth. Aproximativ 45 de sportivi care au fost depistaţi pozitiv au fost suspendaţi de la începutul anului.

Iar potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), India ocupă locul al doilea pe lista ţărilor cu cel mai mare număr de încălcări ale regulilor antidoping, după Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.