Numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, a spus că lumea trebuie să "aştepte şi să vadă" ca va face în viitor, după retragerea şocantă din tenis la vârsta de 25 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să aveţi răbdare, veţi vedea ce voi face. Răbdarea este o virtute", a spus Barty, informează presa internaţională.

Ea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că "dat totul" tenisului.

Barty nu a exclus să încerce un alt sport, dar a spus că este mai dornică să "dea înapoi" comunităţii.

"Întotdeauna mi-am dorit să am timp să contribui mai mult în alte moduri şi acum am această oportunitate”, a spus ea.

Barty a spus că este deosebit de încântată să ajute să le ofere indigenilor australieni "mai multe şanse de a intra în sport" încă de la o vârstă fragedă. Cu origini aborigene, Barty a spus că vrea să petreacă mai mult timp alături de părinţii ei şi s-a calificat drept o "casnică".

O sportivă completă, ea a jucat în primul sezon al Women's Big Bash League la cricket în 2015-16, după ce a luat o pauză de la tenis în 2014.

Întrebată despre informaţiilor conform cărora ar putea să se apuce de golf sau de fotbal australian, ea a spus: "Întotdeauna am fost deschisă în ceea ce priveşte încercarea de lucruri diferite, aşa că vom vedea cum va fi”.

În ceea ce priveşte o posibilă revenire după retragere, aşa cum au făcut Kim Clijsters şi Justine Henin, Barty a spus: "Ei bine, niciodată să nu spui niciodată. E drum lung înainte”.

Ea a confirmat, de asemenea, că a stabilit data nunţii cu logodnicul ei Gary Kissik, dar nu a oferit mai multe detalii.

Retragerea lui Barty înseamnă că Iga Swiatek din Polonia, în vârstă de 20 de ani, va deveni probabil numărul unu mondial atunci când clasamentul WTA va fi actualizat săptămâna viitoare.

Swiatek este prima jucătoare de la Caroline Wozniacki în 2009 care a câştigat cinci sau mai multe titluri înainte de vârsta de 21 de ani.

"Dacă este Iga, nu există o persoană mai bună. Ea este o persoană incredibilă, o jucătoare de tenis grozavă. Modul în care a adus această energie proaspătă şi neînfricată pe teren a fost incredibil. Ea merită din plin. Sper să fie în continuare ea, să o facă în felul ei şi să-şi urmeze visele", a afirmat Barty.

Swaitek este în prezent pe locul 2 WTA şi are un avans de 691 puncte, în faţa sportivei Maria Sakkari, din Grecia, clasată pe locul 3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.