Arkadi Dvorkovitch, fost viceprim-ministru al Rusiei, a fost reales preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Şah duminică. S-a opus unui ucrainean, Andrii Baryshpolets.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arkadi Dvorkovitch (50 de ani), care a fost viceprim-ministru al Rusiei între 2012 şi 2018 sub Vladimir Putin, a fost reales duminică preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE). El a câştigat clar împotriva ucraineanului Andrii Baryshpolets, un mare maestru, care îi contesta poziţia de la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie.

În India, au votat 179 de federaţii naţionale de şah. 157 au contribuit cu voturile lor la Dvorkovitch, faţă de doar 16 pentru Baryshpolets. Cinci reprezentanţi s-au abţinut şi un vot a fost declarat nul. Arkadi Dvorkovitch şi-a părăsit postul de viceprim-ministru al Rusiei când a fost ales şef al FIDE.

Cu puţin timp înainte de alegeri, candidatul ucrainean îl acuzase pe Arkadi Dvorkovitch că are „legături enorme cu guvernul rus. [...]" Sunteţi responsabil pentru ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Sunteţi responsabil pentru ascensiunea guvernului rus şi a maşinii de război a Rusiei. Cum ne putem permite noi, lumea şahului? ".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.