Argentina, Uruguay şi Paraguay, care vor găzdui trei dintre cele 104 meciuri de la Cupa Mondială din 2030, vor beneficia de calificarea directă acordată principalelor ţări gazdă, Maroc, Spania şi Portugalia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă formatul intercontinental dezvăluit miercuri validează toate criteriile tehnice până la adoptarea sa finală la sfârşitul anului 2024, turneul va începe cu şase echipe calificate automat din cele 48 de naţiuni participante, o proporţie fără precedent.

FIFA nu menţionase acest bilet direct decât pentru cele trei candidate oficiale la organizarea competiţiei, Maroc, Spania şi Portugalia, dar a precizat joi pentru AFP că şi cele trei echipe sud-americane vor beneficia de el.

Odată cu trecerea de la 32 la 48 de echipe, începând cu Cupa Mondială din 2026, organizată de Statele Unite, Canada şi Mexic, "trei din cele şase locuri" alocate zonei sud-americane au fost deja ocupate. În plus, va exista un singur bilet final disputat în cadrul unui baraj intercontinental, potrivit unui purtător de cuvânt al organismului.

Argentina, triplă campioană mondială, a participat la fiecare fază finală din 1974, în timp ce Uruguay a fost prezentă la fiecare ediţie din 2010. În schimb, Paraguayul a ratat ultimele trei Cupe Mondiale, iar ultima participare a avut loc în 2010, când a ajuns în sferturile de finală. Cele trei ţări, iniţial candidate alături de Chile la organizarea turneului, au renunţat în cele din urmă în schimbul organizării primelor trei meciuri şi al sărbătoririi centenarului Cupei Mondiale, a cărei primă ediţie s-a disputat la Montevideo în 1930.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.