Patru fotbalişti de la Velez Sarsfield (prima divizie argentiniană), acuzaţi de agresiune sexuală, au fost plasaţi, luni, în detenţie preventivă pentru 48 de ore, la cererea procurorului general, a declarat avocatul victimei, citat de rmc.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Internaţionalul uruguayan Sebastian Sosa, 37 de ani (1 selecţie) şi internaţionalul paraguayan José Florentin, 27 de ani (3 selecţii), precum şi argentinienii Braian Cufré, 27 de ani, şi Abiel Osorio, 21 de ani, care au fost excluşi din lot de clubul din Buenos Aires imediat ce afacerea a ieşit la iveală, la începutul lunii martie, au fost reţinuţi în aşteptarea deciziei unui judecător de a-i plasa în arest preventiv în timp ce cazul este investigat. Clubul a anunţat luni că a suspendat contractele celor patru jucători.

Reclamanta, o jurnalistă sportivă în vârstă de 24 de ani, afirmă că a fost agresată pe 3 martie într-o cameră de hotel din Tucuman (nord), unde fusese invitată de Sebastian Sosa, care era cazat în hotel împreună cu ceilalţi trei jucători.

"După ce a băut câteva pahare, a început să se simtă rău, foarte ameţită, aşa că s-a întins pe unul dintre paturi amorţită, moment în care, fără niciun consimţământ, a fost agresată sexual", se arată în plângere.

Potrivit avocatei sale, Patricia Neme, justiţia dispune de "suficiente probe" pentru a justifica arestul preventiv, întrucât inculpaţii au, în opinia sa, "suficiente mijloace economice" pentru a fugi din ţară. Într-un interviu difuzat la televiziune, ea a adăugat că audierea de peste trei ore de către procurorul din Tucuman a fost obositoare pentru clienta sa: "În unele momente se prăbuşea pentru că trebuia să îşi amintească întreaga succesiune de evenimente pe care le-a trăit". Avocata a vorbit despre un "viol în grup aberant".

Într-un comunicat de luni, Velez Sarsfield a anunţat suspendarea contractelor celor patru jucători şi "îşi reiterează cea mai mare îngrijorare în legătură cu faptele relatate, care sunt în mod clar contrare principiilor şi valorilor instituţiei noastre".

Potrivit cotidianului Clarin, rezultatele testelor toxicologice pentru a stabili dacă victima a fost sau nu drogată nu vor fi cunoscute decât peste aproximativ douăzeci de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.