Fotbalistul argentinian Angel Di Maria (36 de ani) a fost ţinta unor ameninţări cu moartea în Argentina. Potrivit site-ului Infobae, un mesaj a fost trimis, luni după-amiază, dintr-o maşină care trecea prin faţa casei jucătorului din apropiere de Rosario, unde acesta locuieşte atunci când este convocat la echipa naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mesajul îl avertiza în mod violent pe jucătorul de la Benfica să nu se mai întoarcă să joace la Rosario, clubul la care a debutat şi unde ar vrea să-şi încheie cariera.

"Spune-i fiului tău Ángel să nu se mai întoarcă la Rosario, altfel îl vom distruge ucigând un membru al familiei sale. Nici măcar Pullaro (guvernatorul provinciei, Maximiliano Pullaro, n.r.) nu vă va salva. Noi nu aruncăm bucăţi de hârtie. Noi aruncăm plumb şi oameni morţi", era scris în mesaj.

Mesajul a fost atribuit unui grup descris ca fiind "narcoterorist". Potrivit presei locale şi anchetatorilor, ameninţările ar fi putut fi făcute de deţinuţi care încearcă să răspândească frica pentru a obţine condiţii mai bune de detenţie, după ce acestea au fost înăsprite începând din luna decembrie a anului trecut de către administraţia guvernatorului Maximiliano Pullaro.

Potrivit şefului securităţii, persoanele care au trimis mesajul în direcţia lui Di Maria au tras patru focuri de armă, deşi anchetatorii nu au găsit niciun cartuş la faţa locului.

Luni, Rosario Central a emis un comunicat în care denunţă intimidarea. "Ne simţim lezaţi, afectaţi şi prejudiciaţi, deoarece acest tip de acţiune violentă atacă direct economia şi succesul sportiv al cluburilor. Nu poate fi permis faptul că se doreşte intimidarea fotbaliştilor sau atacarea lor şi/sau a familiilor lor, care sunt principalii protagonişti ai evenimentelor sportive, şi nici nu poate fi permisă violenţa împotriva oricărui membru al familiei fotbalului."

Aflat sub contract până în vara anului viitor cu Benfica, Di Maria dispune de o opţiune pentru un sezon în plus. Cu toate acestea, el nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a-şi încheia cariera la Rosario, clubul unde a debutat şi oraşul în care s-a născut, pe care l-a părăsit la doar 19 ani pentru a ajunge în Europa... şi la Benfica. Ulterior, a jucat pentru Real Madrid, Manchester United, PSG şi Juventus.

Di Maria nu este primul jucător argentinian care primeşte astfel de ameninţări cu moartea. În 2023, o sucursală a lanţului de supermarketuri Único, deţinut de familia partenerei lui Lionel Messi, Antonela Roccuzzo, a fost atacată în vestul oraşului Rosario cu un mesaj care conţinea ameninţări cu moartea adresate direct lui Messi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.