Aproximativ 50.000 de persoane au concurat, duminică, la maratonul de la New York, desfăşurat în condiţii sporite de securitate, la cinci zile după atentatul din Manhattan, soldat cu opt morţi şi 12 răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe traseu s-au aflat două milioane de spectatori.

La feminin, Shalane Flanagan a devenit prima sportivă americană câştigătoare a maratonului de la New York după 40 de ani. Ea a încheiat cursa în două ore, 26 de minute şi 53 de secunde. La masculin, câştigător a fost kenyanul Geoffrey Kamworor, cu timpul 2:10.53.

Un număr record de maşini ale poliţiei şi camioane umplute cu nisip au fost poziţionate de-a lungul parcursului maratonului.

În plus, NYPD a sporit numărul patrulelor şi a trăgătorilor de elită. Mii de agenţi în uniforme şi în civil, sute de agenţi formaţi pentru lupta contra terorismului, au fost  staţionaţi de-a lungul parcursului, care a început la Fort Wadsworth în Staten Island şi s-a încheiat la Central Park în Manhattan.

Agenţi speciali au fost echipaţi cu dispozitive de detectare a radiaţiilor, iar câini dresaţi au căutat explozibil. De asemenea, mai multe elicoptere au supravegheat buna desfăşurare a competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.