Apelul clubului Nottingham Forest privind retragerea a patru puncte pentru că a încălcat regulile de profit şi sustenabilitate din Premier League a fost respins, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia de apel a confirmat decizia iniţială a unei comisii independente de a impune sancţiunea.

Comisia a constatat că pierderile Forest până în 2022-23 au depăşit pragul de 61 milioane de lire sterline cu 34,5 milioane de lire sterline.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Aceasta înseamnă că Forest rămâne pe locul 17 şi la trei puncte de zona de retrogradare, cu două etape rămase de jucat.

În martie, Forest a căzut în zona de retrogradare din Premier League după deducerea iniţială a punctelor.

Regulile de profit şi sustenabilitate din Premier League permit cluburilor să piardă 105 milioane de lire sterline pe parcursul a trei sezoane - sau 35 de milioane de lire sterline pe campanie - dar pierderea maximă a lui Forest a fost limitată la 61 de milioane de lire sterline, deoarece a petrecut doi ani de evaluare în Championship.

Cheltuielile nete de transfer ale clubului în sezonul 2022-23 au fost de 142,8 milioane de lire sterline. Ei au pierdut o medie de 3 milioane de lire sterline în 2020 şi 2021, cu o pierdere suplimentară de 40 milioane de lire sterline în 2022 şi 52 milioane de lire sterline în 2023, ajungând la un total de 95 milioane de lire sterline.

Forest ar fi trebuit să primească o deducere de şase puncte - trei puncte pentru încălcarea iniţială şi alte trei pentru mărimea încălcării - dar "pledoaria rapidă" şi "cooperarea" au făcut ca interdicţia să fie redusă la patru puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.