Fotbalistul echipei FC Barcelona Ansu Fati, în vârstă de 16 ani, nu poate juca deocamdată pentru naţionalele Spaniei, informează mundodeprotivo.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FIFA a cerut federaţiei spaniole mai multe acte, înainte de a-şi da acorul ca jucătorul să evolueze pentru una dintre reprezentativele iberice.

Fati era atât în vederile selecţionerului Robert Moreno, pentru meciurile cu Norvegia şi Suedia din preliminariile Euro-2020, cât şi în cele ale tehnicianului echipei under 21 spaniole, Luis de la Fuente.

Chiar fără drept de joc, fotbalistul ar putea fi convocat, totuşi, la una dintre aceste reprezentative, cel mai probabil la tineret, pentru a se obişnui cu atmosfera de la lot.

Consiliul de Miniştri a aprobat, la 20 septembrie, acordarea cetăţeniei spaniole celui mai promiţător tânăr jucător al echipei FC Barcelona, Ansu Fati, în vârstă de 16 ani, la solicitarea Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF) şi a Consiliului Superior al Sportului.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui, care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.