Meciul dintre Reading şi Port Vale, din League One, a fost întrerupt după 16 minute, iar ulterior abandonat, după ce aproximativ 1.000 de fani ai echipei locale au invadat terenul pentru a protesta faţă de proprietarul Dai Yongge, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul fusese deja întrerupt mai devreme timp de trei minute, când mingi de tenis au fost aruncate pe suprafaţa de joc de la Stadionul Select Car Leasing.

Arbitrul Ross Joyce i-a trimis pe jucători la vestiare, în timp ce suporterii se agitau în jurul terenului, unii dintre ei lansând torţe albastre. După ce s-au apropiat de fanii lui Vale, dintre care unii i-au aplaudat, majoritatea suporterilor au început să părăsească terenul, dar mulţi s-au întors pentru a organiza un sit-in în cercul de la mijloc.

În decembrie, fanii au protestat în faţa Camerelor Parlamentului faţă de Yongge, al cărui leadership a făcut ca echipa să sufere o serie de depunctări - în total 16 din noiembrie 2021 - impuse de EFL din cauza problemelor financiare.

Oprirea definitivă a jocului a fost confirmată la ora locală 16.25, în urma discuţiilor dintre oficialii celor două cluburi şi EFL.

"S-au depus toate eforturile pentru a relua jocul, dar a devenit din ce în ce mai evident că acest lucru nu va fi posibil", a declarat un purtător de cuvânt al EFL. "Vom discuta acum implicaţiile evenimentelor din această după-amiază cu cluburile implicate".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.