Căpitanul Angliei, Jordan Henderson, a fost huiduit de o parte a publicului de pe Wembley în timpul amicalului cu Australia de vineri. Selecţionerul Gareth Southgate nu a înţeles tratamentul aplicat jucătorului său, care a fost criticat pentru că a plecat în Arabia Saudită după ce a luat atitudine în favoarea comunităţii LGBTQI+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii englezi nu au uitat alegerea lui Jordan Henderson. Mijlocaşul a fost fluierat vineri pe Wembley, la doar câteva săptămâni de la transferul său în Arabia Saudită, iar în trecut a luat poziţie în favoarea comunităţii LGBTQI+. După victoria cu 1-0 în faţa Australiei, selecţionerul Gareth Southgate a comentat huiduielile care l-au vizat pe fostul jucător de la Liverpool.

"Chiar nu înţeleg acest lucru. Este un jucător cu 79 de selecţii în Anglia. Angajamentul său şi ceea ce a adus Angliei este excepţional. Rolul său pe teren şi în afara lui este fenomenal de important", a declarat Southgate după meciul amical.

Numele lui Henderson, desemnat căpitan în locul lui Harry Kane, a fost fluierat de câteva persoane înainte de meci, în timpul anunţării componenţei echipelor. Huiduielile au fost mult mai sonore atunci când a fost înlocuit în repriza a doua.

O parte a publicului englez l-a criticat pe fostul căpitan al lui Liverpool pentru că s-a alăturat în această vară echipei Al-Ettifaq din profitabilul campionat al Arabiei Saudite, o ţară în care homosexualii riscă pedepse corporale, închisoare sau chiar pedeapsa cu moartea, potrivit Amnesty International.

Comunitatea LGBTQI+ se simte trădată de un jucător ale cărui luări de poziţie din trecut au fost apreciate, fie că este vorba de purtarea simbolică a brăţării curcubeu sau de declaraţiile sale în favoarea drepturilor omului înainte de Cupa Mondială din Qatar de la sfârşitul anului 2022.

"Ştiu de ce au fost huiduieli, dar pentru mine sfidează logica. Sunt incredibil de impresionat de moralitatea impecabilă a tuturor celorlalţi din ţară", a adăugat Southgate într-o conferinţă de presă.

Amicalul de vineri de la Londra a fost primul meci pe teren propriu al Angliei din acest sezon, după un meci de calificare împotriva Ucrainei în Polonia şi un amical împotriva Scoţiei la Glasgow în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.