Britanicul Andy Murray speră să mai participe la o ediţie a Jocurilor Olimpice înainte de a se retrage din activitatea sportivă, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul în vârstă de 36 de ani, care a câştigat aurul în proba de simplu masculin la JO de la Londra în 2012 şi la Rio 2016, a declarat pentru Today Programme de la BBC Radio 4 că îşi doreşte încă o şansă la glorie la Jocurile Olimpice.

"Sper că voi avea şansa de a concura la o altă ediţie", a spus Murray.

Triplul campion de Grand Slam consideră că medalia de aur din 2012, când l-a învins în finală pe Roger Federer, este cea mai mare performanţă din cariera sa.

Murray şi-a exprimat îndoielile cu privire la viitorul său în tenis încă din 2019, dar şi-a resuscitat cariera după ce a fost supus unei operaţii la şold.

"La momentul potrivit, probabil că voi spune ceva înainte de a juca ultimul meu meci şi ultimul meu turneu", a spus el. "Nu ştiu dacă voi spune ceva cu câteva luni înainte de acel moment".

Scoţianul a pierdut primele patru meciuri din sezonul 2024 şi a spus că se află într-un "moment teribil", dar că "nu va renunţa".

"Nu există un mod corect de a-ţi încheia cariera şi toată lumea este diferită, ceea ce ar putea fi modul corect pentru [Roger] Federer ar putea să nu fie modul corect pentru [Rafael] Nadal, ar putea să nu fie modul corect pentru [Novak] Djokovici", a adăugat el.

Murray va juca miercuri cu francezul Ugo Humbert, al cincilea favorit, în turul al doilea la Dubai Tennis Championship, după ce luni a obţinut a doua sa victorie din 2024, învingându-l pe canadianul Denis Shapovalov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.