Federaţia Română de Tenis a anunţat, joi, cooptarea lui Andrei Mlendea şi Alexandru Cojocaru în cadrul Departamentului de Antrenori Federali, cei doi alăturându-se, astfel, lui Alexandru Dedu, antrenor federal de peste un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Mlendea, născut in Oradea, în 3 august 1984, a absolvit Universitatea George Baritiu din Braşov şi, din 2010, a debutat în antrenorat. Multiplu campion naţional de juniori şi seniori, campion la simplu şi la dublu la Campionatele Europene de Est la juniori, câştigător de turnee ITF Futures şi ajuns foarte aproape de Top 400 ATP, Andrei Mlendea a început cu copii şi juniori, pentru ca în 2012 să antreneze în Circuitul WTA, prima lui sportivă fiind Irina Begu. Din martie 2013 până în luna noiembrie a aceluiaşi an a antrenat-o pe Simona Halep, perioadă în care actualul lider WTA a câştigat 4 turnee şi a urcat peste 50 de locuri în clasamentul WTA, până pe 16.

După Simona Halep a urmat o colaborare de 5 luni cu un fost număr 1 mondial, sârboaica Jelena Jankovic, iar în 2014 Andrei a lucrat pentru şapte luni cu Marius Copil şi, pe final de sezon, cu Andreea Mitu. În sezonul 2015 Andrei Mlendea a lucrat mai mult cu Cristina Dinu şi câţiva juniori români, pentru ca din februarie 2016 să reia colaborarea cu Marius Copil, până în august 2018, perioadă în care Marius a urcat de pe 235 pe locul 73 şi a avut cel mai bun rezultat de până atunci, finala în turneul ATP de la Sofia. În prezent, Andrei Mlendea este şi antrenorul Anei Bogdan.

Alexandru Cojocaru, născut la 3 decembrie 1986, a avut în ultimii ani o implicare consistentă în pregătirea şi coordonarea loturilor naţionale feminine de junioare, fiind un colaborator constant al Federaţiei Române de Tenis, împreună cu care a obţinut rezultate remarcabile la turneele de obiectiv - Campionate Europene, Campionate Naţionale, FOTE sau în competiţii internaţionale ITF Juniors etc. Calităţile sale de antrenor au fost confirmate şi de evoluţia jucătoarei Andreea Prisăcariu, multiplă campioană naţională de juniori, sportivă pe care o pregăteşte de peste şase ani. 

Printre cele mai importante realizări ale lui Alex Cojocaru se numără coordonarea activităţii lotului naţional feminin U18 - proiectul COSR-FRT - la competiţiile ITF Juniors (turneele de obiectiv GA şi G1 din Mexic - Abierto Juvenil şi Yucatan; USA - Orange Bowl şi Eddie Herr; Croaţia - Vrsar; Italia - Bonfiglio şi Santa Croce; Germania - Offenbach şi Berlin; Franţa - Beaulieu sur Mer şi Roland Garros; Marea Britanie - Roehampton şi Wimbledon; Campionatele Europene de Juniori - Klosters, Elveţia; Campionatele Europene SUMMER CUPS - Arad, România, Valladolid, Spania, Granville, Franţa) şi coordonarea activităţii lotului naţional feminin U15 la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) - Tbilisi, Georgia (vicecampioane olimpice de dublu, Loc II - medalie de argint, Loc. III simplu - medalie de bronz).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.