Pentru a doua oară consecutiv, Andreea Grecu a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob de la Sigulda 2024, în proba de monobob, anunţă COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andreea, antrenată de Paul Neagu, a avut o evoluţie excelentă pe pista din Letonia. Lider după prima manşă, cu un start exploziv (5.61 sec), ea a atins pe traseu viteza maximă de 112.32 KM/h şi a trecut linia de sosire după 53.46.
 
În manşa secundă, Andreea a avut acelaşi start şi a rezistat presiunii pe traseu unde pe final a pierdut câteva sutimi, cu 54.27 secunde( al treilea timp am manşei) s-a clasat pe locul 2.
 
Victoria i-a revenit Lisei Buckwitz (Germania), care a recuperat fantastic în manşa secundă după un start foarte bun. Bronzul a fost câştigat de celebra Laura Nolte (Germania), campioană olimpică la Beijing 2022 la dublu.
 
Cursa a contat şi pentru Cupa Mondială, Andreea câştigând aceeaşi medalie, argintul. Alături de ea şi cele două germance a urcat pe podium şi americanca Elana Meyers Taylor, vicecampioană olimpică la monobob, care a terminat la egalitate cu Laura Nolte, pe locul 3.
 
În clasamentul mondial al piloţilor de monobob, Andreea Grecu ocupă locul 5, cu 1114 puncte, după 6 curse în care a ocupat poziţiile 3, 6, 7, 7, 4 şi 2.
 
 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.