Sportiva Andreea Ana a câştigat, joi, medalia de aur la categoria 55 kg, la Campionatele Europene de Lupte de la Budapesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ana a învins-o în finală pe sportiva ucraineană Oleksandra Homeneţ, cu 7-5.

Potrivit COSR, Andreea Ana este prima luptătoare din România care reuşeşte să câştige titlul european la seniori.

Andreea Ana este campioană mondială U23 şi campioană europeană U23, mai are în palmares alte 4 medalii la juniori şi a participat la JO Tokyo 2020.

Tot joi, Alina Vuc a obţinut bronzul la categoria 50 kg, învingând-o pe germana Lisa Ersel, cu 4-0.

La 65 kg, Kriszta Tunde Incze va lupta pentru bronz cu sportiva din Bulgaria Sofia Hristova Georgieva. În semifinale, românca a fost învinsă de azera Elis Manolova.

La 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel luptă tot pentru bronz, cu sportiva bulgară Iuliana Vasileva Ianeva. Anghel a fost învinsă în semifinale de turcoaica Buse Cavuşoglu Tosun.    

La 76 kg, Cătălina Axente are tot o şansă la bronz, ea urmând să o întâlnească pe italianca Enrica Rinaldi. În semifinale, Axente a fost învinsă de estona Epp Maee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.