Autorităţile aviatice au anunţat că au deschis o anchetă cu privire la “aspectele operaţionale” legate de avionul dispărut la începutul săptămânii, care îl transporta pe fotbalistul Emiliano Sala, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Investigare a Accidentelor Aviatice a anunţat, vineri, că s-a deschis o anchetă. “Analizăm toate aspectele operaţionale ale zborului, inclusiv licenţa”.

Dave Ibbotson (59 de ani) avea o licenţă de pilot privat şi a trecut vizita medicală în luna noiembrie. Autoritatea Civilă pentru Aviaţie a precizat că avionul era înregistrat în SUA, astfel că trebuia să se comformeze legilor din această ţară. Conform legislaţiei americane, piloţii private nu pot obţine profit transportând pasageri.

“Au existat multe semnale de alarmă” legate de incident, a afirmat Alastair Rosenchein, consultant pe probleme de aviaţie, pentru BBC Radio. “Problema este dacă un avion cu un singur motor ar trebui să zboare noaptea, iarna, deasupra apei şi transportând pasageri. Aceasta este adevărata problemă. Este o combinaţie foarte urâtă”, a adăugat Rosenchein.

De joi, de când s-a anunţat că nu vor continua căutările avionului dispărut, s-au făcut numeroase apeluri pentru ca autorităţile britanice să îi caute în continuare pe cei doi. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

Vineri, li s-au alăturat celor care cer continuarea căutărilor şi Lionel Messi şi Gonzalo Higuain.

Messi a postat pe Instagram un mesaj de susţinere: “Atât timp cât există posibilităţi, o fărâmă de speranţă, vă rugăm să nu renunţaţi să îl căutaţi pe Emiliano”. El a menţionat că este alături de familia şi prietenii lui Sala.

Gonzalo Higuain le-a cerut fanilor să se alăture eforturilor de convingere a autorităţilor să continue căutările. “Le cer tuturor oamenilor să solicite, printr-un tweet, printr-un mesaj video sau pe Instagram, continuarea căutărilor pentru ca Emiliano Salas să fie găsit. Nu trebuie să se oprească, trebuie să se meargă până la capăt. Mulţumesc”, a spus Higuain într-un mesaj video pe Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.