Scrimera Ana Maria Popescu a declarat, joi, că realitatea din sport este că nu există buget şi că fiecare federaţie trebuie să apeleze la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care însă nu are “vreun munte de bani”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem o problemă de sistem. Problema este de fond, cu acel buget pe care nu îl avem. Mi se pare cumva nedrept ca eu de la sport să vin să mă plâng că nu avem buget când un există buget nici pentru sănătate, nici pentru educaţie, nici pentru multe alte lucruri importante. De-aia nu te poţi antrena astăzi şi săptămâna viitoare să-ţi doreşti să fii campion mondial, nu o să se întâmple asta niciodată. Problema era de întreg sistemul. Noi încă din toamna anului trecut mergem la competiţii pe finanţare din partea COSR, dar nici ei nu deţin vreun munte de bani. Fiecare federaţie olimpică apelează la COSR. E foarte greu”, a spus sportiva.

Ana Maria Popescu a menţionat că în trecut în primele luni ale fiecărui an sportivii îşi susţineau activitatea cu banii din premieri. “Au fost ani la rând în care a trebuit să ne susţinem în această perioadă, ianuarie-martie, activitatea cu premierile primite pentru campionatele mondiale şi europene. Acea perioadă s-a terminat pentru noi. Banii oricum au fost returnaţi la momentul respectiv. Acum nu mai există nici această posibilitate. Dacă îţi plăteşti o competiţie nu mai există posibilitatea să-ţi fie decontată. Fiecare federaţie merge cu mâna întinsă la COSR, asta este realitatea pe care o trăim. Nu vreau să acuz pe nimeni. Din păcate ăsta este sistemul pe care trebuie să-l acceptăm. Dar noi facem ce ţine de noi. Întotdeauna am avut parte de sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, le mulţumim pentru asta, clubului Steaua, lucrurile arată din ce în ce mai bine. Problema este mai sus de noi şi de sport. Momentan COSR este sursa noastră de venit”, a afirmat ea.

Popescu a subliniat că nu vrea să se plângă, ci doar să arate realitatea. “Anul trecut, la noi sezonul ţine nouă luni, bugetul ne-a ajuns pentru cinci luni. Şi aici vorbesc de seniori, să nu uităm de juniori, de cadeţi. Nu putem să ne antrenăm astăzi şi săptămâna viitoare şi să emitem pretenţii. Şi după aia să ne întrebăm ce se întâmplă cu sportul în România. Dar sportul nu este singura problemă a României. Sunt probleme la orice nivel”, a mai afirmat Ana Maria Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.