Spadasina Ana Maria Popescu a primit titlul de cel mai bun sportiv al anului în cadrul “Galei Laureaţilor anului 2018”, organizată de Federaţia Română de Scrimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din acest an, Ana Maria Popescu a afirmat că următorul său ţel este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atât la individual cât şi cu echipa de spadă, deţinătoarea medaliei de aur la JO de la Rio.

“Nu este ultimul pariu cu mine, următorul pariu se numeşte Tokyo 2020. Dacă domnul Dan Podeanu a crezut în mine şi mi-a spus că pot să ajung din nou pe podium asta a fost suficient. De acum drumul nu este neapărat liber dar este drept spre Tokyo. Nu este o certitudine că voi fi acolo, urmează competiţiile de calificare dar îmi doresc foarte mult să fiu acolo. Echipa este încă în formare, trebuie să recunoaştem acest lucru, nu suntem la acelaşi nivel ca echipa de sabie masculină dar încercăm să strângem rândurile. Avem nevoie de acel drum de curaj şi de încredere, acum scara valorilor nu este foarte bine definită. Loc este pentru toată lumea, noi trebuie să credem mai mult în şansele noastre. Eu sunt în sală, fetele ar face bine să profite de experienţa mea la nivel de echipă. Eu mă bucur de tinereţea lor şi energia lor şi sper ca împreună să ducem din nou România la Jocurile Olimpice cu echipa de spadă feminin”, a declarat Ana Maria Popescu.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că Ana Maria Popescu trebuie să reprezinte un exemplu pentru tânăra generaţie de scrimeri: “De la Ana aşteptările sunt la fel de mari ca acelea pe care le are şi ea. E un model pentru tânăra generaţie prin ceea ce face. Avem nevoie ca toţi marii campioni să dea copiilor acea încredere că sportul poate fi folositor şi în viaţă. Scrima e pe un drum bun, important e că scrima să rămână o disciplină care aduce medalii pentru România”.

În cadrul galei au fost premiaţi atât sportivii cât şi antrenorii care au obţinut performanţe internaţionale în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.