Ana Bogdan, locul 86 WTA, va fi a patra jucătoarea din lotul României de Cupa Federaţiei la întâlnirea cu Canada, de la Cluj Napoca, în cazul în care Simona Halep va declara forfait pentru meciurile de la finalul acestei săpătmâni, au declarat, luni, pentru News.ro, surse din cadrul FR Tenis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simona Halep, locul 2 WTA, nu este refăcută după accidentările suferite la Australian Open şi cel mai probabil nu va evolua în întâlnirea România - Canada, din cadrul Cupei Federaţiei.

Site-ului doartenis.ro a scris, luni, că Halep va înlocuită de Mihaela Buzărnescu, locul 43 WTA, însă surse din cadrul FR Tenis au precizat, pentru News.ro, că Ana Bogdan a fost preferată de căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, să facă parte din lot, ca rezervă într-o primă fază. Bogdan se va alătura în aceste zile echipei, la Cluj-Napoca şi, dacă după ultimul control medical, pe care îl va efectua marţi, Halep va decide să nu evolueze cu Canada, fostul lider WTA va fi înlocuit de jucătoarea de pe locul 86 mondial.

În echipa României se mai află Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, şi Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu.

În lotul canadian, jucătoarele Carol Zhao, locul 138 WTA, Bianca Andreescu, locul 173 WTA, Katherine Sebov, locul 319 WTA şi Gabriela Dabrovski, locul 11 WTA la dublu, au fost convocate de căpitanul nejucător Sylvain Bruneau pentru întâlnirea de la Cluj-Napoca, din 10 şi 11 februarie.

Partida România - Canda va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va conta pentru Grupa Mondială II a competiţiei.

Învingătoarea din această întâlnire va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al FedCup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.