Amnesty International face apel la cele patru cluburi spaniole - Real, FC Barcelona, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao - care vor juca Supercupa Spaniei în Arabia Saudită de miercuri, să ia poziţie cu privire la problemele drepturilor femeilor şi ale persoanelor LGBT+ în ţara din Golf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului a trimis cluburilor şi Federaţiei Spaniole banderole violet şi le-a cerut căpitanilor de echipă să le poarte în timpul turneului în semn de solidaritate. Deocamdată nu a primit niciun răspuns din partea cluburilor.

La Marele Premiu al Arabiei Saudite de Formula 1 din decembrie, britanicul Lewis Hamilton a purtat o cască curcubeu pentru a atrage atenţia asupra reprimării drepturilor homosexualilor în această ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.