Jucătoarea franceză de fotbal Aminata Diallo, bănuită că ar fi organizat atacul asupra fostei sale coechipiere de la Paris Saint-Germain Kheira Hamraoui, a fost inculpată, vineri, pentru "violenţă agravată” şi "asociere criminală” şi plasată în arest preventiv,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost luată de parchetul din Versailles.

Celelalte patru persoane urmărite penal, născute între 1999 şi 2003 potrivit unei surse apropiate dosarului, au mai fost inculpate vineri pentru „asociere infracţională” şi „violenţă agravată”. "Toţi patru o implică pe Diallo (...) ca fiind comandantul violenţei, pentru a-i permite să ocupe poziţia de victimă în cadrul viitoarelor competiţii”, a explicat acuzarea.

Parchetul a cerut plasarea în detenţie preventivă a jucătoarei de 27 de ani, liberă de contract după plecarea de la Paris Saint-Germain.

Reţinută vineri dimineaţă, Aminata Diallo mai fusese deja plasată în arestul poliţiei în acest caz în noiembrie 2021, înainte de a fi eliberată fără a se formula acuzaţii împotriva ei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de AFP, Aminata Diallo nu a spus mare lucru în faţa anchetatorilor. "Nu şi-a recunoscut participarea la agresiune, înainte de a-şi invoca rapid dreptul la tăcere”, a precizat sursa citată.

La 4 noiembrie 2021, Kheira Hamraoui a fost agresată cu răngi de doi bărbaţi, în faţa uneia dintre colegele sale de atunci, Aminata Diallo. Ipoteza unei rivalităţi între cele două jucătoare ale PSG, care evoluau pe acelaşi post, de mijlocaş, a fost luată în calcul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.