Americanul Bob Richards, primul dublu medaliat cu aur olimpic la săritura cu prăjina, a murit duminică, la vârsta de 97 de ani. A fost campion olimpic la Helsinki în 1952 şi la Melbourne în 1956.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Richards, care a fost supranumit „pastorul zburător”, a murit „liniştit în somn, înconjurat de cei dragi”, potrivit postării pe Facebook a fiului său, Brandon.

Richards a câştigat bronzul la debutul său la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 (4m20). Patru ani mai târziu, americanul a câştigat aurul la Helsinki, cu 4.55 metri. Datorită unui centimetru, în 1956 la Melbourne, a devenit primul dublu medaliat olimpic la săritura cu prăjina. De atunci, doar rusoaica Elena Isinbaeva a realizat o astfel de performanţă cu două titluri olimpice, în 2004 şi 2008.

Pastor în primii săi ani, apoi candidat de scurtă durată la alegerile prezidenţiale din 1984 şi primul dintr-un lung şir de sportivi (inclusiv Michael Jordan) care au apărut pe cutiile de cereale Wheaties, Bob Richards era cel mai în vârstă campion olimpic la atletism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.