Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a transmis sportivilor şi tehnicienilor români, printre care Ana Maria Popescu, Octavian Bellu, Eduard Novak şi Elisabeta Lipă, un meaj de mulţumire pentru susţinerea Parisului în cursa de desemnare a oraşului gazdă a Jocurilor Olimpice din 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Această victorie este o mândrie pentru Franţa şi pentru toţi actorii care s-au dedicat acestei candidaturi şi au ştiut să convingă părţile implicate de extraordinara strălucire pe care ar oferi-o Jocurilor. În spiritul baronului de Coubertin, care a inventat Jocurile moderne şi la o sută de ani după prima olimpiadă din capitala franceză, în 1924, Paris va organiza Jocuri fondate pe ideea de a împărtăşi, pe valorile sportive şi umaniste şi pe respectul pentru mediu. Cu această ocazia, aş vrea să mulţumesc personalităţilor din mediul sportiv care au susţinut această candidatură, şi mai ales sportivilor români, care pe tot parcursul anului, şi-au exprimat sprijinul pentru Paris 2024: domnul Mihai Covaliu, doamna Gabriela Szabo, doamna Elisabeta Lipă, domnul Eduard Novak, doamna Camelia Potec, doamna Ana Maria Brânză, domnul Octavian Bellu, doamna Mariana Bitang, doamna Monica Roşu şi doamna Steluţa Luca. Aş vrea, de asemenea, să mulţumesc Primăriei Bucureşti, care a susţinut candidatura Parisului şi vouă tuturor, pentru sprijinul vostru de pe reţelele de socializare. Mulţumesc din nou şi ne vedem la Paris în 2024 !”, a scris diplomatul francez pe pagina oficială de facebook a Ambasadei Franţei.

Membrii Comitetului Internaţional Olimpic au votat, miercuri, la reuniunea de la Lima a forului, oraşul Paris ca gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2024 şi Los Angeles ca gazdă a ediţiei din 2028.

Forul mondial anunţase încă de la 11 iulie că a decis ca Paris şi Los Angeles să organizeze cele două ediţii ale JO. Ambele au candidat iniţial pentru 2024.

La 31 iulie, Los Angeles a ajuns la un acord cu CIO şi a decis să-şi depună candidatura pentru JO din 2028, astfel că organizarea JO din 2024 a rămas pentru Paris.

Oraşul Los Angeles a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1984 şi în 1932, iar Parisul în 1900 şi în 1924.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.