Alize Cornet, 32 de ani, locul 34 WTA, a vorbit din nou despre intenaţia ei de a se retrage din tenis şi de a se dedica activităţii de scriitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă perspectiva retragerii nu pare să o neliniştească pe Cornet, pentru că jucătoarea din Nisa ştie deja ce va face după ce va pune deoparte rachetele. Pasiunea ei pentru scris va ocupa un loc şi mai mare în viaţa ei. Actualul număr unu francez şi-a îndeplinit de curând un vis, publicându-şi primul roman, "La valse des Jours" (Valsul zilelor), la editura Flammarion.

Invitată duminică la emisiunea matinală de weekend de la RMC, Cornet a recunoscut că "poate" îşi joacă "ultimul sezon".

"Las uşa deschisă pentru anul viitor. Simt că mă apropii de finalul drumului, am dat foarte mult tenisului. Odată cu trecerea mea la statutul de romancieră, asta mă face să vreau să încep următorul capitol din viaţa mea. Anticipez sfârşitul carierei mele. Nu este cu adevărat premeditat. Evident, încă mai am ambiţii în tenis. M-am detaşat un pic de obiectivele privind rezultatele, pentru că se creează multe aşteptări, presiune şi nu este un stres bun. La Roland Garros, există întotdeauna o dorinţă de a face foarte bine. Aşa că vreau să mă simt bine anul acesta, să nu mă concentrez prea mult pe rezultate şi vom vedea unde mă va duce asta", a spus ea.

Cornet va evolua în primul tur al turneului de la Roma cu Simona Halep, locul 21 WTA. Cele două jucătoare s-au întâlnit de cinci ori până acum şi franţuzoaica a câştigat de patru ori. Ultimul lor meci a fost în optimi la Australian Open, anul acesta, când Cornet s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.