Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, a afirmat, sâmbătă, că este posibil ca delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio să depăşească numărul de sportivi estimat initial, aşteptându-se acum la 70-80 de participanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că vom avea mai mulţi sportivi decât am estimat până acum. Am estimat în jur de 50-60, dar avem deja acelaşi număr pe care l-am avut la Londra. Şi cu turneele de calificare ce urmează, cred că vom avea mai mulţi sportivi. Vom avea pe undeva la 70-80 de sportivi la Rio”, a declarat Petrache la Hotelul Crowne Plaza, cu ocazia întâlnirii Grupului Informal al Comitetelor Naţionale Olimpice (CNO) din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Referitor la participarea sportivilor la JO, Petrache speră ca delegaţia României să se întoarcă de la Rio cu 6-7 medalii: "Aşteptările COSR nu pot diferi de aşteptările federaţiilor naţionale care au anunţat în jur de 6-7 medalii. Noi am spus că nu va fi o Olimpiadă aşa cum ne-am aşteptat la Atena sau Sydney, trebuie să înţelegem că astăzi sportul este altceva, suntem în secolul XXI, încercăm să ne racordăm secolului XXI. Federaţiile care nu vor înţelege şi care nu vin aproape de acest fenomen, care nu participă şi nu dau drumul la proiecte puternice, care să se întindă pe o perioadă de 4-5-8 sau 12 ani, atunci cu siguranţă vor pierde trenul”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele COSR a ţinut să felicite echipa naţională de polo chiar dacă aceasta nu a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio. "Chiar vreau să felicit şi echipa de polo. Chiar dacă a avut un rezultat negativ, să nu uităm că am pierdut în ultimele şapte secunde contra Italiei, una dintre cele mai puternice echipe a lumii, care a fost de multe ori campioană olimpică şi mondială. Şi să nu uităm infrastructura Italiei, 700 de bazine faţă de patru bazine la noi, ăsta este un lucru extrem de important. Iar băieţii s-au comportat foarte bine şi îi felicit pentru lupta până în ultima secundă. Trenul nu este încă pierdut, mergem în continuare, urmează pregătirea şi cred că 2020 va arăta mult mai bine", a mai spus Petrache.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român organizează sâmbătă, la Hotelul Crowne Plaza din Bucureşti, prima întâlnire din 2016 a Grupului Informal al Comitetelor Naţionale Olimpice (CNO) din Europa Centrală şi de Sud-Est, care totalizează 18 membri: Austria, Albania, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Cehia, Cipru, Macedonia, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria şi România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.