Aproximativ 40 de persoane, între care s-au numărat şi 18 poliţişti, au fost rănite, marţi seară, în violenţele care au avut loc la finalul unui meci de prim eşalon, la Alger, a anunţat, miercuri, poliţia din Algeria, conform L’Equipe. Poliţia anchetează şi violenţe ale forţelor de ordine, după imagini apărute pe reţelele de socializare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În partida contând pentru etapa a XIV-a a campionatului Algeriei, USM Bel Abbes s-a impus în deplasare în faţa MC Alger, scor 1-0. Rezultatul i-a înfuriat pe fanii gazdelor, iar unii au rupt scaunele din tribune şi le-au aruncat pe teren, care poliţişti.

“18 poliţişti au fost răniţi, dintre care patru grav. Au fost răniţi şi 22 de suporteri. Zece maşini ale poliţiei, o ambulanţă a protecţiei civile şi o maşină privată au fost vandalizate”, a precizat Direcţia Generală pentru Siguranţă Naţională.

42 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice, port de armă albă sau posesie de droguri.

Pe de altă parte, poliiţa a deschis o anchetă legată de autenticitatea unui filmuleţ distribuit pe reţelele de socializare, “în care este prezentat comportamentul necorespunzător al unor agenţi de meninere a ordinii în exerciţiul funcţiunii”. În filmuleţ pot fi văzuţi poliţişti bătând cu sălbăticie un suporter aflat la pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.