Tenismenul australian Alex de Minaur ar fi participat la primul grand slam al anului cu un certificat de vaccinare fals, scrie, joi, presa spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu cazul Djokovici încă proaspăt şi cu consecinţele asupra circuitului ATP neclare deocamdată, Australian Open revine în prim-plan cu un nou scandal legat de restricţiile puse în aplicare din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit El Espanol, jucătorul clasat pe locul 32 în clasamentul ATP s-ar număra printre cei 2.200 de presupuşi beneficiari ai unei reţele care a furnizat astfel de documente, susţin surse din cadrul anchetei de amploare declanşate în acest caz, în Spania.

A doua fază a Operaţiunii Jenner, efectuată de agenţi ai Brigăzii Provinciale de Informaţii a Poliţiei Naţionale din Madrid, a depistat sportivi, actori şi oameni de afaceri care ar fi obţinut certificate false de vaccinare sau documente PCR false.

De Minaur, care împlineşte 23 de ani chiar joi, ar fi unul dintre presupuşii clienţi ai acestei reţele şi ar fi obţinut un act necesar pentru a participa la Australian Open. 

El se alătură unei liste de sportivi de top, oameni de afaceri, muzicieni şi actori care, se presupune, au folosit reţeaua de furnizare a documentelor false Covid-19 şi PCR. Au apărut şi alte nume importante în acest dosar, cum ar fi actriţa Veronica Echegui şi cântăreţul Omar Montes.

În total, 2.200 de persoane au fost înscrise în Registrul Oficial de Vaccinare fără să fi primit vreo doză de vaccin.

Alex de Minaur s-a născut la 17 februarie 1999 la Sydney, din tată uruguayan şi mamă spaniolă. El a copilărit în Australia, a urmat primii ani de şcoală în Spania, înainte de a se întoarce în ţara de la Antipozi. În 2015 a revenit în Europa şi de atunci locuieşte în Spania, dar reprezintă Australia ca jucător de tenis.

Novak Djokovici s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.