Fostul rutier italian Alessandro Petacchi a fost sancţionat de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) cu o perioadă de ineligibilitate de doi ani pentru încălcarea regulamentului antidoping, informează uci.org.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petacchi a comis în 2012 şi în 2013 încălcări ale regulamentului antidoping constând în folosirea de metode/substanţe interzise.

Cazul s-a concluzionat prin acceptarea consecinţelor prevăzute de Codul Antidoping şi de regulamentul antidoping al UCI.

Petacchi, în vârstă de 45 de ani, a fost sancţionat pentru că a recurs la dopaj sangvin în sezoanele 2012 şi 2013, când concura pentru Lampre.  

De-a lungul carierei, italianul a obţinut 152 de victorii, dintre care 48 la competiţii importante.

În luna mai, presa internaţională a scris că Alessandro Petacchi, unul dintre "regii" sprintului în anii 2000, era bănuit că a recurs la dopaj sangvin cu ajutorul medicului german Mark Schmidt, aflat în centrul operaţiunii Aderlass. Tranfuziile sangvine autologe sunt interzise de codul mondial antidoping şi constau în reinjectarea propriului sânge prelevat anterior pentru a creşte numărul de globule roşii din organism şi pentru a îmbunătăţi transportul de oxigen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.