Aleksandar Mitrovic şi Ruben Neves au plecat de la Fulham şi, respectiv, Wolverhampton pentru a se alătura echipei Al Hilal, din Arabia Saudită. Cei doi au povestit cum s-au adaptat în liga saudită şi cum cel mai mult de bucură de vremea însorită, comparativ cu vremea mohorâtă din Anglia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După şapte ani în Anglia, cred că primul lucru a fost soarele. Nu am avut niciodată în viaţa mea parte de atât de mult soare. A fost diferit, ştiţi, cultura diferită, fotbalul diferit, mentalitatea oamenilor, de asemenea, dar până acum sunt foarte fericit. Familia mea este fericită. Clubul este uimitor până acum este o experienţă minunată şi aştept cu nerăbdare mai mulţi ani", a declarat Mitrovic, originar din Serbia.

"Oamenii de aici sunt înnebuniţi după fotbal, dar aici ai un pic mai multă intimitate. Locuim într-un complex, suntem un pic mai izolaţi şi oameni din Europa şi din întreaga lume trăiesc acolo, ştiţi, viaţa este foarte frumoasă. Te trezeşti, iei micul dejun, faci un mic antrenament, apoi te recuperezi în piscină la soare", a mai spus el.

Neves, din Portugalia, se bucură, de asemenea, de inversarea zilei de lucru, antrenamentele clubului având loc seara din cauza căldurii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Când au vorbit cu Sky News era ora 17:00 şi erau 40 de grade Celsius, dar jucătorii par să se bucure de acest lucru pentru că le oferă mai mult timp pentru familie.

"Este un pic diferit de rutina din Europa aici, din cauza vremii, bineînţeles. Ne antrenăm în cea mai mare parte a timpului după ora 18:00. Îmi place pentru că îmi pot petrece ziua acasă, relaxându-mă. Pot să duc copiii la şcoală, îi pot lua de la şcoală şi pot sta puţin cu ei înainte de a veni la antrenament. Avem o mulţime de lucruri de făcut aici, pentru că este un oraş mare, masiv, aşa că ne bucurăm", a spus Neves.

A ajutat la procesul de acomodare faptul că Al Hilal a câştigat titlul de campioană, fără să piardă vreun meci de campionat şi eclipsând echipa lui Ronaldo, Al-Nassr.

Mitrovic spune că, probabil, s-a adaptata rapid, ajutat de faptul că s-a mutat de mai multe ori din ţară.

"A trebuit să-mi părăsesc ţara la o vârstă fragedă. Am jucat în Belgia, din Serbia, apoi în Premier League. Cred că, indiferent unde mergi, ai nevoie de timp pentru a te adapta, pentru fotbal, pentru familie, pentru viaţă."

Deşi ambii recunosc că Premier League este cel mai bun campionat din lume, ei cred că Saudi Pro League este comparabilă cu alte campionate europene.

"Dacă se vor alătura câteva nume mari, va fi şi mai bine, cu siguranţă. Oricare dintre numele mari va avea un impact mare şi ar fi primit cu braţele deschise. O mulţime de jucători din Europa, ştiţi că sună şi întreabă cum pot ajunge aici", a spus Mitrovici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.