Luptătorul Albert Saritov, care a primit în urmă cu două zile cetăţenia română, a declarat, vineri, că va face tot ce poate ca să nu dezamăgească România, iar Katerina Sassa şi Katerina Jidacevska, aflate în aceeaşi situaţie, au mulţumit pentru şansa oferită şi au precizat că se vor strădui să obţină medalii pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o răspundere mare şi o să facem tot posibilul ca să nu dezamăgim România. Pentru noi, sportivii, înseamnă statut ca să ajungem la Jocurile Olimpice. Cine face sport înţelege", a spus Saritov, prezent la un turneu internaţional de cadeţi şi juniori găzduit de Sala Polivalentă din Bucureşti.

Katerina Sassa a spus că pentru ea este o onoare să reprezinte România la JO şi la alte competiţii. "Mulţumim României că ne-a dat posibilitatea să participăm la turneul de calificare din Turcia (n.r. - turneu care va avea loc la Istanbul, în perioada 6-8 mai)", a declarat Sassa.

Katerina Jidacevska a mulţumit, de asemenea, pentru şansa de a reprezenta România. "O să ne străduim să aducem medalii pentru ţară", a adăugat ea.

Guvernul a decis, miercuri, acordarea cetăţeniei române sportivilor Albert Saritov (Rusia), Katerina Sassa şi Katerina Jidacevska (ambele Ucraina), ceea ce va permite includerea lor în echipa naţională de lupte, în vederea calificării şi participării la Jocurile Olimpice de la Rio.

Federaţiile sportive internaţionale, ţinând cont de specificul fiecărei ramuri de sport, permit naturalizarea sportivilor, stabilind pentru aceştia criteriile de participare în competiţii şi conferindu-le dreptul de a reprezenta un alt stat, în condiţii specifice, de la caz la caz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.