Ajax Amsterdam a anunţat, luni, plata a 7,85 milioane de euro despăgubiri pentru familia jucătorului Abdelhak Nouri, care a suferit leziuni cerebrale după un infarct în timpul unui meci amical din iulie 2017, conform termenilor unui acord amiabil, relatează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne dăm seama cu toţii că suferinţa lui Abdelhak şi a celor dragi lui nu s-a sfârşit prin acest acord”, a declarat directorul general al clubului din Amsterdam, Edwin van der Sar, într-un comunicat. "Rămâne o situaţie foarte tristă, o simţim şi aici la Ajax”, a adăugat el.

Mijlocaşul a suferit un atac de cord, la 8 iulie 2017, în timpul meciului amical cu formaţia Werder Bremen, în cadrul stagiului de pregătire din Austria.

Nouri, atunci în vârstă de 20 de ani, a căzut pe teren în minutul 72. Jucătorului olandez i s-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar doctorii au utilizat şi defibrilatorul.

Abdelhak Nouri a fost transportat cu elicopterul la spital unde a fost plasat în comă artificială.

După acest atac de cord, jucătorul a rămas cu probleme ireversibile şi severe la creier.

Familia lui Nouri a sesizat comisia de arbitraj a Federaţiei Olandeze în iunie 2018, solicitând despăgubiri de la club pentru a-i plăti îngrijirea pe tot parcursul vieţii.

La scurt timp după aceea, Ajax a acceptat să-şi asume întreaga responsabilitate pentru soarta jucătorului şi şi-a cerut scuze rudelor, recunoscând că primul tratament medical acordat lui Nouri nu fusese adecvat.

Acordul amiabil la care s-a ajuns între club şi familie se referă la o despăgubire netă de 7.850.000 euro şi pune capăt procedurii judiciare.

Din vara lui 2017, Ajax a rambursat şi costurile care trebuie suportate pentru tratamentul lui Abdelhak Nouri şi va continua să facă acest lucru, a spus clubul. "Este bine că s-a ajuns la un acord, astfel încât să putem încheia acest lucru”, a mai spus Van der Sar.

"Implicarea şi angajamentul lui Ajax au fost extrem de puternice în toţi aceşti ani. Ajax a fost o parte integrantă a vieţii noastre încă din primii ani ai lui Abdelhak. Preţuim legătura cu oamenii din club şi cu suporterii loiali”, a spus tatăl jucătorului, Mohammed Nouri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.